“Fysio-yoga”

Deze lessen zijn een mooie start om weer goed voor jezelf te gaan zorgen in een gezellige groep. In de praktijk is het heel moeilijk om alle oefeningen zelf thuis te doen die je meekrijgt van de fysio. In deze les doen we in een kring veel fysiotherapeutische oefeningen terwijl we goed doorademen. Bij stress is het gebruikelijk dat je je adem inhoudt. Bij deze fysio-yoga leer je dit te herkennen en te veranderen, waardoor je in je dagelijkse leven ook beter leert doorademen.

Deze les is alleen voor vrouwen. Ook moeders met hun (puber-)kinderen en zelfs hun moeders, sluiten af en toe aan bij deze lessen. Ik stem het niveau van de les af op de fitheid en de klachten van de deelnemers op dat moment. Dat betekent dat iedereen mee kan doen als je zelfstandig op een matje kunt gaan liggen en weer opstaan.

Wat gaan we doen? Na een ontspanningsoefening, doen we een korte warming up op muziek, gevolgd door een staande, liggende en zittende fysio-yoga serie. We sluiten af met een gedicht of kort verhaal en rustige muziek. Aan de bar is er tijd voor een kopje thee of koffie en even bijpraten.

Locatie: wijkcentrum “de Wijkhoek,” Assenplein 1 in Stedenwijk

Dag: zaterdagochtend van 10.30-11.45.
Kosten: 2- 5 euro per keer (naar draagkracht).

Info en aanmelden: 06-22049675 of like de facebookpagina van volleven, dan word je op de hoogte gehouden van nieuwtjes rondom de fysio-yoga, (budget-) fysiotherapie, de hydrotherapie en de mindful bewegen-cursussen.

Geleide meditaties

Op de volgende pagina’s staan drie geleide meditaties.

De geluidsbestanden kunnen afgespeeld worden door op de onderstaande knoppen te drukken.

De pagina’s hebben even tijd nodig om te laden. Druk op onderstaande link om naar de pagina te gaan.

Meditatie 1: `Body-scan`

Meditatie 2: `Gedachten aan tafel zetten`

Meditatie 3: `Wat vertelt je lichaam?`

annemarijn_oosterwelder_volleven_almere