Annemarijn Oosterwelder

In 1991 ben ik aan de HVA afgestudeerd als fysiotherapeute. Momenteel richt ik me sinds 2010 op die kwaliteiten waarin ik mensen kan begeleiden en verbinden. Vooral groepstrainingen op scholen, in buurthuizen en gezondheidscentra en de een op een fysiotherapie. Ik wil naast verlichting van klachten ook inzicht en bewustzijn stimuleren, om (stress-) klachten in de toekomst te kunnen voorkomen. Hiervoor gebruik ik principes uit de mindfulness,  emotioneel lichaamswerk, oplossingsgerichte therapie, systemisch werk en uit de cognitieve gedragstherapie.

Gedurende de 8 jaar dat ik bij het Preventiecentrum Almere heb gewerkt, ben ik opgeleid en gevormd door  Trilemma, die vooral een lichaamsgerichte benadering hanteren in het doorbreken van pijn- en stresspatronen. Ik ben hierin geconfronteerd met mijn eigen kwaliteiten, valkuilen, drijfveren, pijn en veel oude patronen. Ik zie daarvan veel terug bij de mensen en de groepen die ik begeleid en ik probeer dit op een open, geduldige en vriendelijke manier te kunnen blijven spiegelen.

In mijn werk als fysiotherapeute in Almere, word ik onder meer geïnspireerd door de mensen uit andere culturen die ik behandel en die andere normen, waarden en gebruiken met zich meebrengen. Die andere cultuur zoek ik jaarlijks op door vrijwilligerswerk te verrichten voor “the Integrated Highschool” in Narasaraopet (India) en voor een bejaarde Indiase arts in Guntur in Andhra Pradesh. Hierdoor leer ik mijn eigen leven relativeren, waarderen en het weer in een ander, fris perspectief te zien.

Naast mijn werk, ben ik moeder van 3 zoons (geboren in 1996, 1999 en 2003) en levensgezel van Hubert Groen.

annemarijn oosterwelder